Loading data. Please wait

EN 1672-2

Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements

Số trang: 41
Ngày phát hành: 2005-04-00

Liên hệ
This document specifies common hygiene requirements for machinery used in preparing and processing food for human and, where relevant, animal consumption to eliminate or minimise the risk of contagion, infection, illness or injury arising from this food. It identifies the hazards which are relevant to the use of such food processing machinery and describes design methods and information for use for the elimination or reduction of these risks. This document does not deal with the hygiene related risks to personnel arising from the use of the machine. This document applies to food processing machines - Examples of such groups of food processing machinery are given in the informative Annex B. NOTE Separate hygiene requirements are contained in other EU Directives (see Bibliography). In addition, the principles contained in this document can be applied to other machinery and equipment used to process food where similar risks apply. Examples of hygiene risks and acceptable solutions are given in the informative Annex A. This document is not applicable to machines manufactured before the date of publication of this document by CEN.
Số hiệu tiêu chuẩn
EN 1672-2
Tên tiêu chuẩn
Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Ngày phát hành
2005-04-00
Trạng thái
Hết hiệu lực
Tiêu chuẩn tương đương
DIN EN 1672-2 (2005-07), IDT * BS EN 1672-2+A1 (2005-05-03), IDT * GB 22747 (2008), MOD * NF U60-011-2 (2005-09-01), IDT * SN EN 1672-2 (2005-07), IDT * OENORM EN 1672-2 (2005-07-01), IDT * OENORM EN 1672-2 (2009-06-01), IDT * PN-EN 1672-2 (2005-07-15), IDT * PN-EN 1672-2 (2007-07-16), IDT * SS-EN 1672-2 (2005-05-13), IDT * UNE-EN 1672-2 (2006-05-31), IDT * TS EN 1672-2 (2007-06-26), IDT * UNI EN 1672-2:2006 (2006-05-11), IDT * STN EN 1672-2 (2005-12-01), IDT * CSN EN 1672-2 (2005-11-01), IDT * DS/EN 1672-2 (2005-06-27), IDT * DS/EN 1672-2 (2006-10-27), IDT * NEN-EN 1672-2:2005 en (2005-05-01), IDT * NEN-EN 1672-2:2005 nl (2005-05-01), IDT * SFS-EN 1672-2 (2006-01-13), IDT
Tiêu chuẩn liên quan
EN ISO 4288 (1997-11)
Geometrical Product Specifications (GPS) - Surface texture: Profile method - Rules and procedures for the assessment of surface texture (ISO 4288:1996)
Số hiệu tiêu chuẩn EN ISO 4288
Ngày phát hành 1997-11-00
Mục phân loại 17.040.30. Dụng cụ đo
Trạng thái Có hiệu lực
* EN ISO 12100-1 (2003-11) * EN ISO 12100-2 (2003-11)
Thay thế cho
EN 1672-2 (1997-03)
Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Số hiệu tiêu chuẩn EN 1672-2
Ngày phát hành 1997-03-00
Mục phân loại 67.260. Nhà máy và thiết bị công nghiệp thực phẩm
Trạng thái Có hiệu lực
* EN 1672-2/AC (1998-09)
Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements; Amendment AC
Số hiệu tiêu chuẩn EN 1672-2/AC
Ngày phát hành 1998-09-00
Mục phân loại 67.260. Nhà máy và thiết bị công nghiệp thực phẩm
Trạng thái Có hiệu lực
* prEN 1672-2 (2004-11)
Thay thế bằng
EN 1672-2+A1 (2009-03)
Lịch sử ban hành
EN 1672-2 (2005-04)
Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Số hiệu tiêu chuẩn EN 1672-2
Ngày phát hành 2005-04-00
Mục phân loại 67.260. Nhà máy và thiết bị công nghiệp thực phẩm
Trạng thái Có hiệu lực
* EN 1672-2 (1997-03)
Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Số hiệu tiêu chuẩn EN 1672-2
Ngày phát hành 1997-03-00
Mục phân loại 67.260. Nhà máy và thiết bị công nghiệp thực phẩm
Trạng thái Có hiệu lực
* EN 1672-2/AC (1998-09)
Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements; Amendment AC
Số hiệu tiêu chuẩn EN 1672-2/AC
Ngày phát hành 1998-09-00
Mục phân loại 67.260. Nhà máy và thiết bị công nghiệp thực phẩm
Trạng thái Có hiệu lực
* EN 1672-2+A1 (2009-03) * EN 1672-2 (2005-04) * prEN 1672-2 (2004-11) * prEN 1672-2 (2003-02) * prEN 1672-2 (1996-10) * prEN 1672-2 (1994-11)
Từ khóa
Angles (geometry) * Architraves * Bearings * Chemical hazards * Cleanability * Cleaning * Containers * Contamination * Control * Corners * Corrosion * Covers * Danger * Definitions * Design * Disinfection * Doors * Evaluations * Finishes * Food poisoning * Food products * Foodstuff machine * Gaskets * Guiding principle * Hazards * Hygiene * Impurities * Impurity * Installations * Instructions for use * Lubricants * Machines * Maintenance * Marking * Materials * Measure * Measuring instruments * Mechanical engineering * Operating instructions * Passages * Pathogens * Perishableness * Personal health * Provision industry * Pumps * Raw materials * Risk * Rooms * Safety * Safety measures * Safety of machinery * Safety requirements * Shafts * Specification (approval) * Spraying * Suffocation * Supply systems * Surfaces * Testing * Toxin * Type of machine * User information * Wastes (sanitary appliances) * Distress * Engines * Tanks * Presentations * Mouldings * Cages (machines) * Seals * Sheeting * Stocks * Casing
Số trang
41