Loading data. Please wait

ISO 11035

Sensory analysis - Identification and selection of descriptors for establishing a sensory profile by a multidimensional approach

Số trang: 26
Ngày phát hành: 1994-12-00

Liên hệ
Describes a method for identifying and selecting descriptors which can then be used for drawing up the sensory profile of a product. Describes the different stages in the process for setting up test through which a complete description of the sensory attributes of a product can be obtained: from a qualitative point of view by defining by means of descriptors all the perceptions for distinguishing one product from others of the same type; from a quantitative point of view, by evaluating the intensity of each descriptor. This method can be used to define a production standard; to improve or develop products; to study the influence of the ageing of products and also of the conditions of storage and preservation; to compare a product with those of the same type already on the market.
Số hiệu tiêu chuẩn
ISO 11035
Tên tiêu chuẩn
Sensory analysis - Identification and selection of descriptors for establishing a sensory profile by a multidimensional approach
Ngày phát hành
1994-12-00
Trạng thái
Có hiệu lực
Tiêu chuẩn tương đương
GB/T 16861 (1997), IDT * NF V09-021 (1995-07-01), IDT * PN-ISO 11035 (1999-07-07), IDT * TS ISO 11035 (2002-03-20), IDT * CSN ISO 11035 (2002-12-01), IDT * NEN-ISO 11035:2012 en (2012-08-01), IDT
Tiêu chuẩn liên quan
ISO 4121 (1987-12)
Sensory analysis; Methodology; Evaluation of food products by methods using scales
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 4121
Ngày phát hành 1987-12-00
Mục phân loại 67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
* ISO 5492 (1992-01)
Sensory analysis; vocabulary
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 5492
Ngày phát hành 1992-01-00
Mục phân loại 01.040.67. Thực phẩm (Từ vựng)
67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
* ISO 6564 (1985-10)
Sensory analysis; Methodology; Flavour profile methods
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 6564
Ngày phát hành 1985-10-00
Mục phân loại 67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
* ISO 6658 (1985-06)
Sensory analysis; Methodology; General guidance
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 6658
Ngày phát hành 1985-06-00
Mục phân loại 67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
* ISO 8586-1 (1993-03)
Sensory analysis; general guidance for the selection, training and monitoring of assessors; part 1: selected assessors
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 8586-1
Ngày phát hành 1993-03-00
Mục phân loại 67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
* ISO 8586-2 (1994-06)
Sensory analysis - General guidance for the selection, training and monitoring of assessors - Part 2: Experts
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 8586-2
Ngày phát hành 1994-06-00
Mục phân loại 03.100.30. Quản lý nguồn nhân lực
67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
* ISO 8589 (1988-11)
Sensory analysis; general guidance for the design of test rooms
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 8589
Ngày phát hành 1988-11-00
Mục phân loại 67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
Thay thế cho
ISO/DIS 11035 (1992-03)
Thay thế bằng
Lịch sử ban hành
ISO 11035 (1994-12)
Sensory analysis - Identification and selection of descriptors for establishing a sensory profile by a multidimensional approach
Số hiệu tiêu chuẩn ISO 11035
Ngày phát hành 1994-12-00
Mục phân loại 67.240. Phân tích cảm quan
Trạng thái Có hiệu lực
* ISO/DIS 11035 (1992-03)
Từ khóa
Agricultural products * Analysis * Descriptions * Descriptors * Determination * Food products * Selection * Sensory analysis (food) * Systemology
Mục phân loại
Số trang
26